Nastavení cookies

Na našem webu používáme cookies.

Některé z nich jsou k fungování stránek nezbytné, ale o těch ostatních můžete rozhodnout sami.

Novinky - článek

Laureáti pěvecké soutěže Rozvíjej se, poupátko nominováni

23.5.2018.

V sobotu 19. května 2018 přišel den s velkým D - galakoncert vítězů, přehlídka těch nejlepších zpěváků, tedy finále pěvecké soutěže Rozvíjej se, poupátko. Letos do něj bylo nominováno 35 soutěžících ve věku 6 - 21 let z celkového počtu 131 z 35 základních a středních škol. Všichni přítomní se shodli na tom, že máme v regionu opravdu velké talenty, že soutěž je rok od roku zajímavější, pestřejší a pěvecké výkony kvalitnější. O to těžší rozhodování měla odborná porota, zvlášť s vědomím, že může podle přísných pravidel soutěže udělit ve finále v každé kategorii pouze jedno ocenění pro nejlepšího zpěváka - laureáta soutěže. Pokud ji oslovili svým výkonem i další soutěžící, udělovala speciální ceny poroty. Zasáhnout do výběru mohli i samotní diváci, kteří svým hlasováním zvolili svého favorita, jenž pak získal cenu diváka.

Zhodnotíme-li soutěž z hlediska organizačního, musíme konstatovat, že i po této stránce “roste” a vytváří zpěvákům kvalitní zázemí a hostům příjemné prostředí. Není to samo sebou, za vším stojí  tým ochotných zaměstnanců střítežské základní školy a rodičů jejich žáků, za což mu patří velké poděkování. K celkové pohodě přispěl také skvělý výkon moderátora Radka Erbena, který soutěž provázel. Jeho příjemné vystupování pomohlo nejednomu zpěváku zahnat trému před vystoupením.

Za svých 16 let prošla soutěž mnoha proměnami, objevila mnoho talentů, dává jim příležitosti, učí a inspiruje, umožňuje zajímavá setkání, spojuje lidi hudbou, je stále něčím nová a zajímavá. Co však zůstává neměnné, je její hlavní cíl - poskytnout dětem a mládeži příležitosti k rozkvětu jejich talentu. Přejeme všem zpěvákům stálou radost ze zpívání a Poupátku, ať kvete i v dalších letech.

Velmi si vážíme finanční pomoci našich partnerů a Moravskoslezského kraje, který již podruhé soutěž podpořil v rámci dotačního titulu „Program podpory aktivit v oblasti kultury v Moravskoslezském kraji na rok 2018".

Dagmar Machálková, hlavní koordinátorka projektu

VÝSLEDKY PĚVECKÉ SOUTĚŽE Rozvíjej se, poupátko 2018 (kompletní výsledkové listiny i fotografie ze všech kol soutěže najdete na webových stránkách projektu a v záložce fotogalerie)

Laureáti 2. - 7. kategorie:

Adam Burian (PZŠ Jablunkov), Rebeka Cieślar (PZŠ Bystřice), Ivana Przywarová (ZŠ Střítež), Izabela Bolek (PZŠ Hnojník), Matěj Janík (Gymnázium Český Těšín), Adéla Schlesingerová (SPŠ Odry)

Ceny poroty:

Karolina Kaszper (PZŠ Vendryně), Ludmila Kisialová (ZŠ Slezská Třinec), Marian Fiedor (PZŠ Třinec), Anna Chodura (PZŠ Hnojník)

Ceny diváka:

Ema Vavříčková (ZŠ Střítež), Adéla Schlesingerová (SPŠ Odry)