Nastavení cookies

Na našem webu používáme cookies.

Některé z nich jsou k fungování stránek nezbytné, ale o těch ostatních můžete rozhodnout sami.

Novinky - článek

Benefiční koncert 1. 12. 2018

2.12.2018. Kategorie: Základní škola

V sobotu 1. 12. 2018 se v Komorní Lhotce v evangelickém kostele uskutečnil Benefiční koncert účastníků pěvecké soutěže Rozvíjej se, poupátko. Benefice byla určena na podporu rodiny s dítětem postiženým těžkým autismem. 

Tradice benefičních koncertů je pořádána ve spolupráci několika základních škol již od roku 2009, letos to byly konkrétně ZŠ a MŠ Střítež, ZŠ T. G. Masaryka Komorní Lhotka, ZŠ a MŠ Raškovice, PZŠ J. Kubisze Hnojník, PZŠ W. Szymborskiej Vendryně, ZŠ a MŠ Míru Třinec a ZUŠ TUTTI MUSIC Třinec. 

Děkujeme všem zpěvákům i učitelům za krásný koncert a všem, kteří přišli, že přispěli na dobrou věc a pomohli tak rodině s dítětem s nešťastnou diagnozou. Jistě i díky vám budou jejich dny důstojnější a šťastnější. 

Nezapomenutelným zážitkem pro nás všechny bylo vystoupení Terezy Maškové, která kromě svého excelentního vystoupení neváhala a pomohla svým hlasem při společných písních v závěru koncertu či zazpívala "naživo" na přání... 

A celý koncert byl důkazem toho, že hudba spojuje a pomáhá. Děkujeme!

Rozhodování, zda pro koncert s tolika účinkujícími a tak významným hostem nemáme najít větší prostory, nebylo dlouhé. Zcela jednoznačně jsme se shodli na tom, že zůstaneme v Evangelickém kostele v Komorní Lhotce, kde nás vždy uvítali s otevřenými srdcem, laskavostí a s ochotou. Stojí za tím především pan farář Boleslav Firla, kterému bychom chtěli na tomto místě poděkovat. Rádi bychom předali poděkování také těm, kteří s neskutečnou ochotou a nadšením pomohli uspořádat dnešní benefici – kromě již zmíněných skvělých zpěváků a zpěvaček jsou to jejich učitelé. Nesmírně si vážíme této spolupráce učitelů, která se po tolika letech změnila v přátelství, díky kterému je i tak náročná organizace, jakou bylo uspořádání tohoto koncertu, radostí a příjemně trávenými chvílemi. Speciální poděkování patří panu řediteli z polské školy v Hnojníku, panu Tadeáši Gryczovi, který nám vždy ochotně poskytne prostory pro zkoušky ve své škole.

Fotografie v přiložené galerii jsou dokladem neskutečné atmosféry. Kdo jste na koncertě byli, jistě při jejich zhlédnutí znovu ucítíte silné emoce a možná vám v podvědomí zazní i tóny krásných vánočních melodií, které nás vzaly  za srdce... 



Mgr. Dagmar Machálková