Nastavení cookies

Na našem webu používáme cookies.

Některé z nich jsou k fungování stránek nezbytné, ale o těch ostatních můžete rozhodnout sami.

Novinky - článek

Benefiční koncert přinesl radost, dojal i obdaroval

3.12.2022. Kategorie: Základní škola

Již tradičně se příznivci našich adventních koncertů pořádaných školami z Komorní Lhotky a Stříteže sešli v Evangelickém kostele v Komorní Lhotce. V letošním roce se k nám přidali a spolupodíleli na programu také žáci ze ZŠ Smilovice. Diváci zaplnili všechna patra tohoto kouzelného duchovního stánku, jenž se v průběhu let stal naším "domácím podiem". Je to především díky velké vstřícnosti farnosti Slezské církve evangelické, která nám ochotně pronajímá prostory. 

Tradiční písně, desetiletá tradice naší spolupráce.  Ale také především tradiční snaha spojit hudbou lidi v touze pomoci druhým. A právě tato krásná myšlenka je důvodem, který stojí organizátorům a zpěvákům za to, aby věnovali každoročně nemálo času přípravě této akce.

Během koncertu všichni zpěváci, od těch nejmenších až po zkušenější, postupně rozbalovali balíčky radosti zabalené do vánočních písní. Věříme, že si přítomní posluchači uchovali ve svých srdcích krásné melodie, které zazněly, i úsměvy zpěváků užívajících si svá vystoupení. 

Letos diváci nešetřili vřelým potleskem, ale ani penězi. Výtěžek benefice bude stejně jako před 4 lety věnován na podporu spolku Děti úplňku. Finanční dar ve výši 18.100 Kč spolek využije na projekt bydlení pro lidi s těžkým autismem a mentálním postižením, který je v současné době v přípravné fázi a finanční injekce bude pro něj velkou pomocí. Suma zatím nemusí být konečná, neboť ještě stále máte možnost přispět online na stránkách spolku. Za Vaše dary mnohokrát děkujeme.


Máme radost, že se vše krásně povedlo. Všem zpěvákům, ale i těm, kteří se podíleli na organizaci, hudební produkci a technickém zázemí či nenápadně pomáhali v zákulisí ze srdce DĚKUJEME! K tomuto poděkování přidáváme svůj obrovský obdiv jednomu  z interpretů - Matěji Janíkovi - za neskutečný výkon, od bravurního klavírního doprovodu, přes vokály k působivým sólovým vystoupením, a to vše "na jeden zátah". Věříme, že si stejně jako my uchováte pozitivní energii z tohoto koncertu po celý adventní čas.


Na závěr bychom rádi citovali některé ohlasy, které hovoří za vše: "Jako vždy nádherná atmosféra, skvělé děti a vyvážený program." “Bol to nádherný koncert, vysoká úroveň organizátorov, hudobníkov i zpevákov🤗.” Fotografie, které přikládáme, doplňují, co nelze sdělit slovy...

Všechny fotografie najdete v tomto odkazu. Stále je možné zhlédnout živý záznam z koncertu v tomto odkazu.


Za organizátory Dagmar Machálková, Gabriela Palarčíková a Lenka Drabinová