Nastavení cookies

Na našem webu používáme cookies.

Některé z nich jsou k fungování stránek nezbytné, ale o těch ostatních můžete rozhodnout sami.

Novinky - článek

Den Policie ČR

8.6.2018.

Den Policie“, ku příležitosti 100 let vzniku republiky, se uskuteční dne 16.  6 . 2018 od 10:00 hodin na Slezskoostravském hradě v Ostravě.

Výjimečně, jedinkrát v roce můžete na jediném místě zhlédnout nejen akční ukázky speciálních jednotek, ale také divácky oblíbené ukázky služební kynologie a hipologie nebo speciální výstroj a výzbroj jednotlivých složek. Den policie 2018 je pro Vás připraven v prostorách Slezskoostravského hradu a letos se koná dne 16. června 2018. Program začíná již v deset hodin dopoledne. Slavnostní složení služebního slibu desítek nových policistů a ocenění policistů započne ve čtrnáct hodin přinesením praporu na nádvoří hradu.

Stalo se již zvykem, že v průběhu Dne policie prezentují v dynamických či statických ukázkách svůj profesní um také ostravští strážníci, moravskoslezští záchranáři či hasiči, vojáci nebo příslušníci vězeňské služby. Ani tentokrát nebudou chybět statické prezentace speciální pořádkové jednotky, zásahové jednotky, dopravní i pyrotechnické služby, oddělení hlídkové služby, cizinecké policie, oddělení kriminalistické techniky a mnohé další. Návštěvníci si mohou prohlédnout také policejní vrtulník.

Pro děti jsou připraveny různé testy a kvízy na stanovišti oddělení tisku a prevence, po splnění soutěžních úkolů mohou soutěžící získat drobné dárky. Zájemci o službu v řadách Policie České republiky získají kýžené informace v sekci personálního odboru moravskoslezské policie.

Více informací naleznete na této stránce nebo v přiloženém plakátu: