Nastavení cookies

Na našem webu používáme cookies.

Některé z nich jsou k fungování stránek nezbytné, ale o těch ostatních můžete rozhodnout sami.

Novinky - článek

Pozvání na Benefiční adventní koncert "Hudba spojuje svět"

2.11.2023. Kategorie: Mateřská škola, Základní škola

Sotva začal podzim, v některých školách a pěveckých sborech se již nyní připravují na další roční období, konkrétně na jeho (nejen pro děti) nejkrásnější část - na dobu adventní a Vánoce.

Nejinak je to i v té naší střítežské škole, v ZŠ Komorní Lhotka a ZŠ Nebory. Společně jsme se rozhodli uspořádat Benefiční adventní koncert s motivačním názvem "Hudba spojuje svět", neboť jeho výtěžek poputuje až daleko do světa, konkrétně do Afriky. Chceme totiž pomoci škole Tumaini Primary School v Tanzánii, která je sice velmi vzdálená, ale přece našim školám blízká - učí se v ní stejně staré děti a podobně jako u nás se v ní hodně zpívá. A proč pomoc poputuje právě zde? Přecejen je v této škole občas dětem smutno, protože nemají moc pestré podmínky ke vzdělávání, jak je tomu u nás.

Rádi bychom jim udělali radost, a tak kromě zmíněné finanční pomoci pro ně máme překvapení. Na koncertě totiž zazní v rámci hudebních vystoupení na téma světové koledy také dvě písně ve svahilštině, rodném jazyce této země.

Naši zpěváci se tak pilně připravují nejen na zvládnutí tohoto nezvyklého jazyka, ale také na netradiční rytmy a styl písní. I když je to velká výzva, moc nás to všechny, učitele i děti, baví...


Zda to bude bavit i diváky, na to si ještě více než měsíc počkáme. Každopádně Vás již nyní srdečně zveme -  více informací - viz přiložený plakát:


Dagmar Machálková, Gabriela Palarčíková a Petra Cemerková Golová, hlavní organizátorky projektu