Nastavení cookies

Na našem webu používáme cookies.

Některé z nich jsou k fungování stránek nezbytné, ale o těch ostatních můžete rozhodnout sami.

Novinky - článek

Projektový den "Umělec příroda"

7.6.2024. Kategorie: Základní škola

Na konci května jsme prožili poslední projektový den tohoto školního roku. Předcházela mu fotografická soutěž žáků naší školy s názvem Umělec příroda. Sešlo se nám na 40 krásných fotografií s přírodní tematikou. Uspořádali jsme výstavku na chodbě naší školy, aby se obrázky mohli pokochat úplně všichni. Nebylo vůbec jednoduché vybrat ty nejpěknější. Hlasovaly všechny děti i paní učitelky a vybraly tyto nejlepší fotografy: Prokopa Lyska (2. roč.), Alexe Šebestíka (3. roč.) a Marianu Troszokovou (5. roč.) .

V pátek 31. května vypukl ten velký „umělecký den“. Děti si podle svých preferencí mohly vybrat skupinku, ve které stráví celé dopoledne – divadelní, malířskou, hudební a přírodní. Paní učitelky – lektorky, které vedly daný kroužek, představily dětem určité umění, vyprávěly si s nimi, chtěly vědět, proč si děti zvolily právě tento obor, představily jim i některé významné umělce a jejich díla. Další část už spočívala v praktické činnosti. Žáci si měli připravit pro ostatní nějaký výstup. Poslední hodinu jsme trávili zase všichni spolu. Mohli jsme obdivovat šikovné divadelníky, kteří si nacvičili loutkovou pohádku O veliké řepě. Malíři namalovali překrásné obrazy s přírodní tematikou. Hudebníci vytvořili kapelu a nacvičili písničku Máme rádi zvířata, kterou společně zazpívali a doprovodili na nejrůznější hudební nástroje. A poslední kreativní tvůrci z toho, co příroda dala, vytvořili překrásná díla, která vystavili na školní zahradě.

Malí umělci odcházeli ze školy s uspokojením, že i oni dokáží potěšit srdce svá i druhých lidí. Ostatně na fotky z akce se můžete podívat v naší fotogalerii ZDE.