Nastavení cookies

Na našem webu používáme cookies.

Některé z nich jsou k fungování stránek nezbytné, ale o těch ostatních můžete rozhodnout sami.

Novinky - článek

Pěvecká soutěž Poupátko online

17.5.2021. Kategorie: Mateřská škola, Základní škola

Pěvecká soutěž Poupátko online


Ve čtvrtek 13. května proběhlo finále pěvecké soutěže Rozvíjej se, poupátko, díky vládním opatřením však velmi nestandardně.

Již v loňském roce jsme ze zjevných důvodů nemohli náš projekt realizovat, což nám bylo obzvlášť líto, neboť v roce 2020 se měla soutěž konat pro 3 regiony, jak se stalo tradicí každým druhým rokem již od roku 2012. Když se mimořádná situace omezující zpěv přehoupla i do letošního roku, přemýšleli jsme, jakým způsobem dětem zpívání dopřát, a napadlo nás využít dovedností nabytých při distanční výuce a uspořádat soutěž online. Stačilo pak již přizpůsobit pravidla. Nakonec jsme se rozhodli ponechat soutěž "doma", tedy v naší škole, neboť jsme si byli vědomi velkých komplikací při organizaci soutěže pro ostatní školy.

Pravidla soutěže najdete v této online pozvánce.

Pro online vysílání jsme vytvořili Google Učebnu s názvem "Rozvíjej se, poupátko online 2021" a finále tak proběhlo v prostředí Google Meet (video schůzky v této učebně) - v jednotlivých třídách ZŠ i MŠ paní učitelky zobrazily prezentaci na interaktivní tabuli, rodiče finalistů si mohli ONLINE KONCERT užít společně s námi (pomocí školního Gmailu svého dítěte).

Z reakcí diváků při online prezentaci i následných ohlasech víme, že si všichni online Poupátko užili. Ocenili jsme především zájem dětí soutěže se zúčastnit, přestože přihlášení nebylo vůbec snadné, neboť děti musely překonat mnoho překážek - najít a nacvičit si píseň bez pomoci učitelů, nahrát své soutěžní vystoupení (určitě to nevyšlo na 1. pokus 😉) a zaslat je v digitální podobě... Je to především zásluha rodičů, kteří dětem při nácviku a nahrávce pomáhali, a tak bychom jim touto cestou chtěli poděkovat.

Odborná porota z řad paní učitelek zvolila zlaté, stříbrné a bronzové umístění těm nejlepším zpěvákům, žáci ve třídách vybrali pomocí hlasování také vítěze DIVÁCKÉ SOUTĚŽE. Odměny byly dětem předány porotou ještě téhož dne. Více o pravidlech a průběhu online soutěže najdete v této prezentaci, ve které si můžete poslechnout také soutěžní nahrávky vítězů.

VÝSLEDKOVÁ LISTINA: