Nastavení cookies

Na našem webu používáme cookies.

Některé z nich jsou k fungování stránek nezbytné, ale o těch ostatních můžete rozhodnout sami.

Novinky - článek

Poděkování za benefiční koncert

5.12.2021. Kategorie: Základní škola

V sobotu 4. 12. 2021 jsme si užili adventní čas ve společnosti lidí s velkým srdcem, v krásných prostorách Evangelického kostela v Komorní Lhotce za doprovodu hudebních vystoupení talentovaných zpěváků... Benefiční koncert již tradičně, jak tomu je již od roku 2009, zorganizovaly základní školy ze Stříteže a Komorní Lhotky.

Jak bylo zmíněno jedním z účastníků, možná to byla odvaha uspořádat tento koncert, ale bylo to především nadšení, radost a chuť udělat něco pro druhé, co dohromady vytvořilo nepopsatelnou atmosféru... Děkujeme všem, kteří přišli podpořit benefiční koncert na pomoc Základní škole Hrušky zasažené červnovým tornádem. 

Možná příjemné atmosféře napomohl i "hlad" po podobných akcích v dnešní době, ale upřímná hudební vystoupení, úsměv na tvářích interpretů i velká návštěvnost koncertu navzdory omezením přesvědčila všechny přítomné, že pomáhat má smysl a dávat je více než dostávat... 

Skláníme se před všemi vystupujícími, jak zvládli dnešní pěvecká vystoupení - nutno zmínit, že k nácviku nebyla ze zjevných důvodů příznivá konstalace, neboť nám jej znepříjemňovaly karantény či další omezení.

Za úspěch koncertu považujeme, že byl kostel opět zaplněn, že se našlo mnoho obětavých rodičů, kteří upekli dobroty na generálku a že děti si svá vystoupení opravdu užily. Nejvíce však zaslouží poklonu ti, kteří přispěli svými nápady, neskutečnou energií a kreativitou - mladí, talentovaní umělci, kterým patří to největší poděkování - Matěj Janík, Adéla Schlesingerová a Samuel Janík , kteří svými hudebními výkony pozvedli koncert na "vyšší level"... Děkuji všem!

Do ZŠ Hrušky darovali přítomní 13 350 Kč, není to však konečná částka, neboť jsme se rozhodli dát prostor i těm, kteří nemohli přijít a chtějí přispět - kontakt na místostarostku obce Střítež, pokud byste měli zájem ZŠ Hrušky podpořit (prosíme do pátku příštího týdne): Michaela Porvisová , tel. 774 694 462. Máte možnost darovat také zasláním příspěvku přímo na účet školy, který najdete v závěru tohoto videa prezentujícího školu Hrušky před a po tornádu. Děkujeme!

Videozáznam z koncertu je ke zhlédnutí zde

Fotogalerie ke zhlédnutí zde.

Stálo to za to, zpěv a hudba, zvlášť v podání našich dětí a mládeže, pro mě hodně znamená. Když se k tomu přidá i krásná zpětná vazba a velká srdce lidí, kteří přišli v nelehkých časech náš projekt podpořit, jsem velmi dojatá. Jsme s paní ředitelkou Palarčíkovou vděčny za ochotu a pomoc našich zaměstnanců a nadšení dětí při pořádání podobných akcí, velmi si vážíme vzájemné dlouhodobé spolupráce našich škol, která dává smysl. Věříme, že se příští rok můžeme těšit na její pokračování.

Za tým organizátorů Dagmar Machálková