Nastavení cookies

Na našem webu používáme cookies.

Některé z nich jsou k fungování stránek nezbytné, ale o těch ostatních můžete rozhodnout sami.

Novinky - článek

Projekt MŠ "Školka v pohybu"

12.1.2024. Kategorie: Mateřská škola

Máme radost z pohybu!

Je nám velkým potěšením pochlubit se novinou, a to pěkně veselou a skotačivou. Od prosince 2023 se naše mateřská škola stala oficiálně „pohybovou školkou“ díky sérií školení v Brně, které v době od října do prosince absolvovala paní učitelka Bc. Aneta Szlaurová. V pravém smyslu nabízíme malým neposedům pestré pohybové aktivity hravou formou každý den.

Nešlo si nevšimnout změny v naší třídě již po prvním školícím víkendu. Paní učitelka doslova přitancovala do třídy a začala s dětmi kombinovat prvky jógy a tance. Od té doby pokaždé, co se u nás rozezní moderní taneční hudba, stojí děti na značkách a s nadšením očekávají nový zážitek. Také zdravotní cvičení dostalo novou „příchuť“, nejen díky novým pořízeným pomůckám (pěnové bločky na cvičení, barevné kuličky, jógové karty a pexeso), ale i těm společně vyrobeným (papírové tyče z novin, zvířecí ocásky z lana). 


Neméně důležitou součásti školení byly základy fyzioterapie, což může v praxi posloužit např. k odhalení nejznámějších fyziologických odchylek u dětí jako nesprávný sed, ploché nohy, špatné držení těla aj.

Jsme školka, která se chce s dětmi hýbat.

A radost z pohybu je náš cíl.


Více informací můžete najít na webové stránce projektu.


Kolektiv učitelů MŠ Střítež