Nastavení cookies

Na našem webu používáme cookies.

Některé z nich jsou k fungování stránek nezbytné, ale o těch ostatních můžete rozhodnout sami.

Novinky - článek

Projektové dny mimo školní družinu

29.6.2023. Kategorie: Družina

První projektový den mimo školní družinu proběhl dne 12. května 2023 v Záchranné stanici v Bartošovicích.

Dozvěděli jsme se, že toto zařízení slouží od roku 1983 jako nemocnice pro divoká zvířata. Ročně projde stanicí okolo 1700 fyzicky či jinak handicapovaných volně žijících živočichů, z toho je cca 80 % ptáků.

Naše průvodkyně si pro nás připravila dvouhodinový program na téma “čtyři roční období”. První část přednášky se zabývala přírodou a živočichy v CHKO Poodří, zapojila děti do různých pokusů. Poté nám vyprávěla o záchranné stanici, například jak se starají o nalezená zvířata a jaké další ochranářské aktivity provozují. Svou prezentaci ukončila venkovní prohlídkou zvířat a ptáků. V areálu jsme viděli srnku, čápa bílého a čápa černého, veverky. Nejvíce se dětem líbila vydra, která žadonila potravu od průvodkyně. Z dravců se nejvíce líbil orel nalétávající na klec.

Projektové odpoledne se nám moc líbilo a zůstanou nám hezký zážitek a nové zkušenosti.

Druhým projektovým dnem mimo školní družiny byl dne 28. 6. 2023 v Malém světě techniky v Ostravě.

Tato jedinečná prohlídka nám odhalila tajemství celé řady technických vynálezů. 

S průvodcem si žáci povídali o historii techniky a řemesel, viděli různé stroje, tabule plné informací, exponáty, které si mohli osahat a vyzkoušet. K vidění byl např. parní stroj, tkalcovský stav a jiné vynálezy z oblasti strojírenství. Děti si samy zkoušely vyrobit elektřinu šlapáním na kole, obrábět kov, otestovat řízení automobilu na trenažéru a mohli si vlézt do útrob legendární ponorky a vesmírné rakety. Nejvíc nás zaujala dávná automobilová doprava a ponorka.

Děkujeme za zážitek.

 

Vychovatelky školní družiny