Nastavení cookies

Na našem webu používáme cookies.

Některé z nich jsou k fungování stránek nezbytné, ale o těch ostatních můžete rozhodnout sami.

Novinky - článek

Projektový den napříč školou "Ve zdravém těle zdravý duch"

7.3.2023. Kategorie: Základní škola

Začátkem března jsme u příležitosti Dne jódu (6. 3.) a Světového dne nemocných (11. 3.) uskutečnili druhý projektový den z celoročního BADATELSKÉHO PROJEKTU naší školy. Tento projektový den si pro své ostatní spolužáky tentokrát připravili žáci 4. ročníku. Jak tento den probíhal, už vám představí samy aktérky projektu ze 4. ročníku.

V naší škole jsme v úterý 7. 3. 2023 uskutečnili projekt "Ve zdravém těle zdravý duch". Každý z nás měl mít oblek sportovce nebo doktora. Děti se napříč ročníky rozdělily podle barev do skupin a spolupracovaly. Každá paní učitelka šla do jedné skupinky. Skupinky si v tělocvičně vyzkoušely změřit svůj tep a dech v klidu a po zátěži, pak jsme testovali našich pět smyslů👅👀👃👂🖐️. Každá skupinka připravovala chutnou zdravou pochoutku, kterou jsme nakonec všichni společně snědli. Naše skupina byla fialová a připravovala tortilly se zeleninou. Tenhle projekt jsem si užila a moc se mi to líbilo🙂. 

Tea Vavříčková

V úterý 7. 3. 2023 se v naší škole zahájil projekt Ve zdravém těle zdravý duch. Děti se měly obléknout buď za doktora nebo sportovce. Třídy se rozdělily podle barev do skupinek a krásně spolupracovaly. Každá skupinka měla svojí barvu a svojí paní učitelku.

❤Červená skupinka měla paní učitelku Šárku Kučerovou.

💛Žlutá skupinka měla paní učitelku Yvettu Škutovou .

💚Zelená skupinka měla paní učitelku Lenku Drabinovou.

💙Modrá skupinka měla paní učitelku Petru Lyskovou.

💜Fialová skupinka měla paní učitelku Olgu Landeckou.

První stanoviště bylo v tělocvičně, tam si každý vyzkoušel změřit svůj má tep a dech za minutu, potom poznávali své smysly:

hmat👐,

sluch👂,

 chuť👄👅,

zrak👀,

čich 👃.

V počítačové učebně jsme si opakovali zásady první pomoci a zkoušeli si poskytnutí první pomoci - ošetřit zranění.

Ve třídě jsme si také prohlíželi encyklopedie a knihy o lidském těle a četli si zajímavosti, které nás zaujaly.

Každá skupinka připravila vynikající pochoutku pro ostatní. A nakonec jsme měli výbornou společnou hostinu na chodbě školy! 

Byla jsem ve fialové skupince💜a moc se mi tento den líbil.😊😀☺🤗.

Mariana Troszoková



Zpracovala Petra Lysková