Nastavení cookies

Na našem webu používáme cookies.

Některé z nich jsou k fungování stránek nezbytné, ale o těch ostatních můžete rozhodnout sami.

Novinky - článek

Školní výlet "Kdo si hraje, nezlobí..."

23.6.2022. Kategorie: Základní škola

Školní výlet do Štramberku aneb "Kdo si hraje, nezlobí"


Hurá! Konečně po dvou letech čekání jsme mohli zrealizovat dlouho plánovaný výlet do Štramberku. Náš výlet měl pět zastavení.


1. Jeskyně Šipka

Děti se rázem ocitly na místě prvních pravěkých obyvatel a dozvěděly se o významném nálezu čelisti neandrtálského dítěte i o pravěkých šelmách. 




2. Mini ZOO

Nadšený chovatel a cestovatel Marek Jeřábek představil dětem rozmanité druhy tropických živočichů. Ti, kteří se nebáli, mohli dokonce zapózovat s hadem na krku. 




3. Pekárna Štramberských uší:

Už z dálky děti cítily vůni perníku. V místní pekárně se děti od hlavního pekaře dozvěděly spoustu zajímavostí o této pochoutce a samozřejmě ji také ochutnaly. 


-  


4. Štramberská Trúba

Posilněny svačinkou děti hravě zvládly pár schodů při výšlapu na Štramberskou Trúbu a brzy zjistily, že z výšky vypadá všechno jinak. 



5. Muzeum Zdeňka Buriana

Zde se děti vydaly na cestu do pravěku a dozvěděly se, kdo kreslil nádherné obrázky pravěkých lidí a mamutů a co tohoto umělce vedlo k jeho zálibě kreslit již v dětských letech.


Zkrátka a dobře – děti se na výletě ani chvíli nenudily, byly nadšené z připravených aktivit a bavila je každá další zastávka. Program byl pestrý a promyšlený a naplnil očekávání. Kdo si hrál, opravdu nezlobil.


Za všechny nadšené výletníky Yvetta Škutová a Janina Poloková