Nastavení cookies

Na našem webu používáme cookies.

Některé z nich jsou k fungování stránek nezbytné, ale o těch ostatních můžete rozhodnout sami.

Novinky - článek

Ve škole to o prázdninách žilo

29.8.2022. Kategorie: Družina, Základní škola

Máme radost, že zatímco děti aktivně odpočívaly a posílaly nám krásné fotografie z výletů, podařilo se nám realizovat naše plány oprav a všechny třídy jsou tak po výmalbě a velkém generálním úklidu. V III. třídě v přízemí se navíc povedla i oprava podlahy a výměna dveří. 

Na chodbách školy pak vznikly díky nové výmalbě prostory pro prezentaci našich školních projektů na tzv. “oknech do projektů”, ve kterých budou pravidelně vystavovány výstupy z projektových dnů, výtvarné práce žáků či fotografie. 

Na školní zahradě se zatím stala nehoda našemu drakovi, který pravděpodobně podlehl "nemoci svalů" (staré torzo kmenu dosloužilo. Mám však dobrou zprávu - draka se nám podařilo "restartovat"! Má sice jinou podobu, ale věřím, že zaujme místo po svém předchůdci se vším všudy - bude držet stráž nad ochranou naší zahrady a současně zvát do pohádkového světa přírody k příjemným zážitkům.

Chtěla bych poděkovat všem, kteří se na prázdninové proměně školy podíleli - ochotným tatínkům, p. Ruckému, p. Bledowskému, p. Vávrovi a p. Pfeiferovi, a zaměstnancům obecního úřadu Střítež za stěhování a opravy, vedení obce Střítež, SRPŠ za finanční podporu, všem pedagogickým i nepedagogickým zaměstnancům za náročný úklid a přípravu tříd a také naší “dvorní” grafičce Tereze Topičové, spolu s naší sekretářkou Veronikou Sierotovou obětovaly nemálo volného času k obrazovému ztvárnění našeho školního života, které symbolizuje příležitosti, jaké škola kromě běžné výuky dává dětem k růstu jejich talentů a k učení v souvislostech v souladu s reálným světem dětí. 

Malá ochutnávka (více uvidíte na vlastní oči ve čtvrtek 😉...)

Velkou oporou při realizaci prázdninových oprav byla také naše paní hospodářka Anna Kacířová, která měla pod palcem náročnou koordinaci prací. a paní školnice Iveta Pelková, která kromě navýšeného úklidu zajišťovala zabezpečení školy v době své zasloužené dovolené.


Děkuji Vám všem!


Dagmar Machálková