Nastavení cookies

Na našem webu používáme cookies.

Některé z nich jsou k fungování stránek nezbytné, ale o těch ostatních můžete rozhodnout sami.

Novinky - článek

Sportujeme a relaxujeme, abychom byli zdraví...

17.11.2021.

Sportovní aktivity se kromě ofirciální tělesné výchovy v naší škole prolínají napříč výukou - učitelé zařazují do výuky ve zvýšené míře již od minulého školního roku pravidelné pohybové chvilky, projektové učení využívající sport či cvičení a denně s dětmi tráví čas venku (minimálně o velké přestávce, často v prostorách naší nové školní zahrady při učení venku, nebo na poznávacích vycházkách po okolí). Školní družina má péči o pohyb zařazenu také jako hlavní náplň své činnosti.

Jsme vděčni zřizovateli za bezplatný pronájem multifunkčního hřiště za školou či možnost trávit čas venku také v nedalekém partku. Věříme, že i pro dny, kdy nelze výuku TV z důvodu nepříznivého počasí  organizovat na venkovním hřišti, se podaří zrealizovat v nejbližší budoucnosti investiční záměr vybudovat sportovní halu, o který škola žádá svého zřizovatele, neboť tělocvična školy prostorově nevyhovuje výuce tříd s větším počtem žáků. Vše samozřejmě záleží na finančních a dotačních možnostech v dalších letech, neboť v tom letošním má obec jiné priority.

Fotogalerie dokumentující uvedené pohybové činnosti bude zveřejněna již brzy...

A jaké zmíněné skvělé příležitosti pro rozvoj pohybových dovedností máme na mysli?

  1. Bruslení v Českém Těšíně - termín je v jednání
  2. Plavecký výcvik - 6. 1. - 10. 3. 2022 (Plavecká škola STARS Třinec)
  3. Lyžařský výcvik - 14. 2. - 18. 2. 2022 (Skiareál Řeka)

Na bruslení zveme spolu s dětmi i rodiče, přesný termín sdělíme včas. Organizace všech akcí bude zaslána rodičům prostřednictvím IS Edookit v nejbližších dnech.

Dagmar Machálková