Nastavení cookies

Na našem webu používáme cookies.

Některé z nich jsou k fungování stránek nezbytné, ale o těch ostatních můžete rozhodnout sami.

Novinky - článek

Úspěch našich zpěváčků...

9.3.2020. Kategorie: Základní škola

Dnešní výprava do Domu dětí v Třinci čítala celkem 6 dětí a dvě paní učitelky (Erik Pfeifer, Mariana Troszoková, Martina Czerniková, Laura Sokolíková, Miriam Paszková a Ema Vavříčková). Soutěži s příznačným pojmenováním Zpěváček předcházela poctivá příprava, a to nejen pěvecká - všichni soutěžící bez ohledu na to, jakým jazykem hovoří, se měli představit zpěvem písně ve slezském nářečí, které již není tak běžné, jak tomu bývalo ještě před pár lety. 

Přesto se naši malí zpěváčci s touto nelehkou výzvou vypořádali na jedničku a uspěli. Ze tří umístění máme dokonce dva postupy do regionálního kola ve Frýdku-Místku, z čehož máme všichni velkou radost (pozn. - ve 3. ktg. bylo celkem 17 soutěžících)!


Ráda bych poděkovala všem účastníkům soutěže za přípravu a krásné výkony a paní učitelce Lence Drabinové za spolehlivý doprovod na klavír.

Třem nejlepším pak přidávám obrovskou gratulaci a držím palce ve Frýdku-Místku. Bude to určitě velký zážitek, neboť si zpěváci zazpívají s profesionální cimbálovou muzikou.


NAŠI ŠKOLU ÚSPĚŠNĚ REPREZENTOVALI:

  I. ktg. - 1. místo - Laura Sokolíková (postup)

  I. ktg. - 3. místo - Martina Czerniková

III. ktg. - 2. místo - Ema Vavříčková (postup)


Celou fotogalerii z akce najdete zde.



Mgr. Dagmar Machálková