Nastavení cookies

Na našem webu používáme cookies.

Některé z nich jsou k fungování stránek nezbytné, ale o těch ostatních můžete rozhodnout sami.

Novinky - článek

V soutěži Zpěváček jsme se prozpívali do Karviné

28.2.2024. Kategorie: Základní škola

V třineckém Domě dětí a mládeže se dnes čtyři děti naší školy zúčastnily soutěže ve zpěvu lidových písní "Zpěváček", která je organizována na celostátní úrovni, a to vždy v nářečí daného regionu. Nás tak čekal nácvik lidových písní z Těšínského Slezska, což v dnešní době není vůbec jednoduché, neboť slezské nářečí už v rodinách není tak často slyšet. Vybraní zpěváčci se tak museli kromě intonace popasovat také s výslovností.

Není pochyb o tom, že máme opravdu šikovné děti, protože zpátky ze soutěže jeli všichni čtyři obdarováni diplomy s umístěním od 1. do 3. místa. A to není vše - porota se rozhodla všechny poslat do regionálního kola, které proběhne 3. dubna v 15:00 hod. v Městském domě kultury v Karviné. Máme z toho velkou radost a všem našim žáčkům ze srdce gratulujeme! A o koho se vlastně jedná? Jejich jména najdete na přiložených diplomech a šťastné usměvavé tváře na fotografiích. V krojích - góralských a těšínském - jim to moc slušelo, co říkáte 😊...

Jsme vděčni za příležitost zazpívat si na "velkém pódiu" a posíláme poděkování všem organizátorům (a speciálně za dnešní krásné dopoledne Zuzaně Brezňákové a Gabriele Myslikovjanové), že stále podporují tradice našeho krásného regionu a učí naše děti vnímat historii i kouzlo lidového zpěvu.


Více fotografií najdete v této galerii na našem webu.


Lenka Drabinová a Dagmar Machálková