Nastavení cookies

Na našem webu používáme cookies.

Některé z nich jsou k fungování stránek nezbytné, ale o těch ostatních můžete rozhodnout sami.

Novinky - článek

Jablíčkový den

12.10.2022. Kategorie: Základní škola

"Děláme, co nás baví, a tvoříme, pak snáz si své povolání zvolíme."

Tento slogan bude provázet školní život našich druháčků v tomto školním roce. Je symbolem naší snahy probouzet v dětech kreativitu a hledat své silné stránky. Jako všechny ostatní třídy, také v té naší jsme se rozhodli připravit v "duchu" našeho tématu zajímavý projektový den pro ostatní spolužáky. A my jsme měli tu čest tento celoroční BADATELSKÝ PROJEKT  zahájit .

Připravili jsme JABLÍČKOVÝ DEN - k oslavě podzimu a dětem nejznámějšího plodu Zahájila jej soutěž "O nejkrásnější jablíčko, do které se zapojily děti a paní učitelky, ať už jako soutěžící, tak i v roli porotců.

V samotný projektový den, který se konal ve středu 12. října,  pracovaly děti ve skupinách, dozvěděly se, jak se jabloň proměňuje během ročních období, co obnáší práce pěstitelů a sadařů. Následně si vyráběly papírové jablíčkové věnce, zpívaly písničky o jablkách, tančily mazurku na melodii písně "Měla babka... "Hledaly také informace o jablkách, skládaly básničku, dokončovaly příběh, luštily křížovky, skládaly puzzle. Největší úspěch však mělo pečení "jablíček v pyžamu", která všem moc chutnala. 

Jablka nás provázela celé dopoledne, bylo to zkrátka učení a zábava zároveň. Už teď se těšíme, až budeme moct pozorovat, bádat a objevovat proměny NAŠÍ ŠKOLNÍ JABLŮŇKY, kterou naše třída za realizaci projektového dne dostala jako dárek. Na závěr jsme si slíbili, že ji vysadíme na školní zahradě a budeme se o ní společně starat.


Janina Poloková, Yvetta Škutová