Nastavení cookies

Na našem webu používáme cookies.

Některé z nich jsou k fungování stránek nezbytné, ale o těch ostatních můžete rozhodnout sami.

Novinky - článek

Otvírání školní zahrady

27.4.2018. Kategorie: Družina

Od minulého roku se okolí školy postupně proměňuje v rozkvetlou zahradu, která bude místem pro odpočinek i zdrojem pro praktickou výuku našich žáků. Naším přáním je také zvelebení školního pozemku u příležitosti oslav 90. výročí založení školy, které nás čekají již v červnu.

Záštitu nad školní zahradou převzala školní družina, která zorganizovala dnešní společnou akci žáků s rodiči, symbolicky v tomto jarním období pojmenovanou "Otvírání školní zahrady". 

Děti a dospělí povzbuzeni krásným počasím a vybaveni novým zahradnickým náčiním, které škole věnovala firma STEELTEC CZ, za necelé 2 hodiny usilovné práce dokončili terénní úpravy a výsadbu trvalek v okrasné zahradě za školou.

Odměnou pro všechny brigádníky bylo posezení u prvního táboráku s opékáním špekáčků. 

Děkujeme všem za pomoc, věříme, že podobné společné příjemně strávené chvíle si užijeme na naší školní zahradě častěji - nově vybudované "památné" lavičky vyrobené ze smrku vysazeného při otevření školy, který musel být v prosinci skácen po zásahu vichřicí, k tomu přímo vybízejí...

Máme radost, že se nám stále více daří motivovat děti k vlastní zodpovědnosti za životní prostředí, ve kterém žijí. Těšíme se, že kromě chvilek odpočinku poslouží "rozkvetlá škola" také k výuce, až se nám podaří dokončit naše plány ve stejnojmenném projektu, který podpořily Lesy České republiky, s. p. (více o školním projektu "Rozkvetlá škola" se dočtete zde).


Mgr. Dagmar Machálková