Nastavení cookies

Na našem webu používáme cookies.

Některé z nich jsou k fungování stránek nezbytné, ale o těch ostatních můžete rozhodnout sami.

Novinky - článek

Počátek adventu v naší škole

13.12.2023. Kategorie: Družina, Základní škola

V pátek 1. prosince se hned ráno otevřely dveře školy místním seniorům, kteří byli pozváni na společné Vánoční dílny. Do školních lavic tak znovu usedlo 11 milých dam. Důležité role průvodců našich návštěvnic se zhostili žáci pátého ročníku. Toto příjemné dopolední setkání jsme zahájili pěveckým vystoupením našich žáků, poté nás paní lektorka seznámila s tvořením svíček. Představila nám různé typy vosků, barviv, aromat a ukázala postup práce. Z četné nabídky hotových svíček si poté účastníci vytvořili svícny dle svého vkusu. Bylo krásné sledovat zápal při práci i krásné a originální výtvory. Po společné fotografii jsme se rozloučili s nadějí, že se pokusíme i v příštím roce na jaře opět uspořádat podobnou akci.




Žáci naší školy se spolu s rodiči, prarodiči nebo jinými blízkými si přišli užít společný čas na vánoční dílničky, které se konaly téhož dne od 13 hodin. Ve třídách na ně čekaly různě laděné dílny, kde vznikaly náramky z minerálních kamínků, háčkované ozdoby, vánoční lucerny, andílci z vařečky, ponožkoví sněhuláci nebo tučňáci a také sypané svíčky a balzámy na rty. Poslední dvě zmíněné dílničky nám uspořádaly maminky našich žáků, výrobky měly obrovský ohlas a my jim zde ještě jednou děkujeme za ochotu a milou atmosféru, kterou vytvořily.



Neděle 3. prosince byla pro místní, zejména děti, zážitkem spojeným s rozsvícením vánočního stromečku. Zazpívali u něj naši nadaní zpěváčci, kteří na tuto akci pilně trénovali pod taktovkou paní ředitelky a paní učitelky Lenky Drabinové. Všichni přítomní si mohli v sále kulturního domu zakoupit výrobky žáků, učitelů a ochotných rodičů. Tento jarmark poté pokračoval od pondělí také ve škole a z jeho výtěžku bude zakoupen výtvarný materiál nejen do výuky výtvarné výchovy, ale také pro tvoření v družině. Děkujeme všem, kteří nás podpořili.



Šárka Kučerová