Nastavení cookies

Na našem webu používáme cookies.

Některé z nich jsou k fungování stránek nezbytné, ale o těch ostatních můžete rozhodnout sami.

Novinky - článek

Rozvíjej se, poupátko 2022

1.4.2022. Kategorie: Mateřská škola, Základní škola

Je to neuvěřitelné, ale v roce 2022 uběhne již 20 let od chvíle, kdy se v naší škole zrodil nápad pořádat pěveckou soutěž, kterou jsme pojmenovali Rozvíjej se, poupátko. Název soutěže vznikl jako symbol a pojmenování hlavního cíle - rozvíjet talent našich dětí. Písnička z pohádky nám tak již 20 let slouží nejen jako název soutěže, ale také jako povinná píseň, na úrovni její interpretace stojí často výsledek rozhodnutí poroty.

První ročník pěvecké soutěže v roce 2002 jsme organizovali bez velkých zkušeností a za velmi chudých podmínek, zato s velkým nadšením pro věc. Za 20 let se soutěž rozvinula ve velkou mezinárodní událost, na které se prezentují talentované děti a mládež od 6 do 21 let ze 3 regionů (Třinecka, Jablunkovska a Stonávky) s mezinárodní účastí. Kromě zpěvu je součástí projektu od roku 2004 také výtvarná soutěž v tvorbě keramiky.

Velmi nás těší zájem učitelů a dětí o účast v soutěži, odměnou pro všechny jistě i letos bude pozornost médií a možnost vystoupit na akcích typu Střítežské léto, vánoční koncert nebo navštívit Českou televizi...

Všem zpěvákům a mladým výtvarníkům držíme palce při školních soutěžích a těšíme se na ty nejlepší v jednotlivých kolech regionů. Harmonogram a termíny najdete na stránce projektu, přehledně to nejdůležitější pak na níže uvedeném plakátu.

Mgr. Dagmar Machálková