Nastavení cookies

Na našem webu používáme cookies.

Některé z nich jsou k fungování stránek nezbytné, ale o těch ostatních můžete rozhodnout sami.

Novinky - článek

Tradiční benefiční koncert po jedenácté

10.11.2022. Kategorie: Mateřská škola, Základní škola

Začátkem prosince již po jedenácté zazní vánoční písně věnované nejen posluchačům, ale také na dobrou věc, neboť v letošním roce otvíráme další desetiletí charitativních koncertů. Jsme rádi, že opět v Evangelickém kostele v Komorní Lhotce, který se stal v průběhu let naším “domácím pódiem”.

Během 10 předchozích ročníků se vystřídalo mnoho zpěváků, mnoho škol našeho regionu.  Postupně se přidaly i talenty, které zazářily na pěvecké soutěži Rozvíjej se, poupátko. A 3. prosince t. r. se budou prezentovat ti, kteří vytrvali, kteří zůstali této tradici věrní od samotného počátku, od  roku 2009 - základní školy ze Stříteže a Komorní Lhotky. Jsme potěšeni, že můžeme přivítat poprvé také další interprety - děti ze ZŠ Smilovice. Je to symbol přízně našim koncertům, které již 10x pomohly potřebným. Věříme, že i jejich 11. ročník zanechá ve Vašich srdcích další nezapomenutelnou stopu příjemného setkání s hudbou a obdarovaným jasný signál, že mají kolem sebe lidi, kterým na nich záleží a umí otevřít svá 💗, když je potřeba. 


Co stojí organizátorům a zpěvákům za to, aby věnovali nemálo času při přípravě této akce? Jsou to především rodiče a prarodiče našich účinkujících i ti, kteří se přicházejí potěšit líbivými melodiemi v předvánočním čase. Ale všechny nás spojuje jedna krásná myšlenka - touha pomoci druhým.

Benefice v roce 2022 bude, stejně jako před 4 lety, věnovaná na podporu dětem s poruchou autistického spektra (PAS), neboť cítíme, že pomoc těmto dětem má smysl a vyvíjí se a "roste”. Je to především zásluhou lidí s velkým srdcem organizovaných ve spolku Děti úplňku, který hledá stále nové cesty pomoci. A právě jednu z nových výzev tohoto spolku bychom chtěli podpořit i my koncertem se symbolickým názvem Pomáháme hudbou.

Není potřeba více slov - přijdete-li první prosincovou sobotu do Komorní Lhotky, dozvíte se více. 

Těšíme se na Vás!


Organizátoři