Nastavení cookies

Na našem webu používáme cookies.

Některé z nich jsou k fungování stránek nezbytné, ale o těch ostatních můžete rozhodnout sami.

Novinky - článek

Prázdninová pomoc našich žáků při rekonstrukci školní zahrady

29.7.2021. Kategorie: Základní škola

Dne 29. 7. 2021 se na to na školní zahradě hemžilo šikovnými brigádníky - naši žáci, vybaveni rukavicemi a zahradním náčiním ochotně přispěchali na pomoc při velké REKONSTRUKCI venkovního prostředí naší školy realizovaného v rámci operačního programu Životního prostředí "Přírodní zahrady" (podrobné informace o projektech s názvem Rozkvetlá škola ZŠ Střítež a Rozkvetlá škola MŠ Střítež najdete zde).


Nejdříve se malí pomocníci nadšeně pustili do prohlídky dosud provedených úprav a vyzkoušeli si, jak se "bydlí v hobitím domečku", zda udrží rovnováhu na veverčí dráze či poznají rostliny na venkovních tabulích. Po krátkém zaučení si rozdělili náčiní a s vervou zahájili výsadbu skalniček do alpina a keřů v relaxační části zahrady. Nezapomněli ani na vydatnou zálivku.






Po svačině naši žáci neváhali pomoct s náročnějšími činnostmi - upravili nevzhlednou hromadu hlíny nad hobití dírou a navezli štěrk pod dutý kmen. 


Ráda bych touto cestou poděkovala všem dětem i paní učitelce Škutové za čas, který věnovali škole v době svého volna. Akci hodnotím jako velmi milé prázdninové setkání a věřím, že spontánní příslib další pomoci, se kterým se mnozí s námi rozloučili, je důkazem toho, že se akce líbila i ostatním účastníkům. Pro všechny, kdo se na rekonstrukci zahrady podílejí, jsou právě tyhle reakce tím největším zadostiučiněním za vynaloženou práci. 


Těšíme se, až bude stavba zdárně dokončena a budeme si užívat nových přírodních prvků při výuce, odpočinku i bádání přírody. Nemám obavy, že naše zahrada bude stále "rozkvetlá", když máme tak ŠIKOVNÉ ŽÁKY 🤗!


Dagmar Machálková